© Robert Sawicki

Митко Ценов стартира на 3000 м стипълчейз в Бидгошч в компанията на 14 елитни атлети от Кения, Етиопия, Полша, Великобритания и Ейре. През първата половина от дистанцията той се движеше в челната група, заедно с представителите на Кения и Етиопия, но през втората част изпита силни болки в коляното и реши да преустанови своето участие.

Победител в бягането стана кениецът Барнабас Кипйего (16-и в световната ранглиста за сезона) с време 8:26.88 мин., следван от своя съотборник Лорънс Кембой (10-и в световната ранглиста) с 8:31.27 мин. и Толоса Нурги (Етиопия) с 8:35.24 мин. Топ 6 допълниха Еманюел Бет (Кения) с 8:43.41 мин., Кристиан Залевски (Полша) с 8:44.43 мин. и Джонатан Хопкинс (Великобритания) с 8:50.42 мин.

© Robert Sawicki

"Преди няколко дни се ударих по време на тренировка с едно дърво в коляното и ме заболя леко, но мислех, че ще отшуми за ден-два, сподели след състезанието Митко Ценов. После почивах три дни, а онзи ден дори направих няколко ускорения и нямаше проблеми.

Преди загрявката в Бидгошч обаче отново ме заболя. Едвам се приземявах след водното препятствие… А беше и много горещо - 38 градуса, мислех, че няма да има чак такова значение, но направо ме изпи, обезводних се.

И затова реших да спра - за да се запазя за следващия старт в Копенхаген."

© Robert Sawicki

В началото на следващата седмица Митко Ценов ще вземе участие в друг международен турнир от веригата Classic Permit Meetings - Copenhagen Athletics Games 2019. Стартът в дисциплината 3000 м стипълчейз в датската столица е идния вторник, 18 юни, в 20:45 часа местно (21:45 часа българско време).

Екипът на MediaNews честити днешния рожден ден на Митко Ценов, като му желае скорошно оздравяване и успех в следващите стартове през сезона!