82-годишната Камена Драганова, която живее срещу гарата в Зверино, отишла до близкия магазин. След като напазарувала тя тръгнала да се прибира, но се сетила, че е забравила да вземе още нещо от магазина и се върнала, разказа зет й Веселин Цветков.

Пресичайки линията, възрастната жена, която имала 95% увреждане на слуха, не видяла идващата откъм Мездра влакова композиция. Машинистите я забелязали и веднага подали звуков сигнал, но не успели да спрат навреме и влакът блъснал жената на 100-на метра след гарата, в посока София. При удара баба Камена починала на място. "Всички много я обичаха и уважаваха, тя беше душата на квартала и винаги посрещаше с отворени обятия всеки човек", сподели разстроен нейният зет.

Очевидци разказаха, че възрастни хора от селото често пресичат линията на това необозначено място. "Само преди три дни баба Камена отново се размина на косъм от смъртта. По същия начин, отивайки до магазина, тя не се огледала, но тогава успяла да избърза и пресякла навреме, сподели Цветан Петров, който всяка сутрин пие сутрешното си кафе на гарата в Зверино.

На мястото на трагичния инцидент се намират служители на полицията и екип на Бърза помощ. Тялото на загиналата жена ще бъде транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина - Враца.