От началото на миналата година започна изпълнението на нов проект „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“, като броят на ползващите социалната услуга е 500, а периодът с различни удължавания приключи на 30.10.2022 г.

На 19-те септември тази година Агенцията за социално подпомагане обяви покана за кандидатстване по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Топъл обяд“ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд+.

Ползватели на услугата до 30.09.2025 г. ще бъдат лица и семейства с ниски доходи, пенсионери, самотно живеещи, лица с увреждания, лица в затруднена и уязвима ситуация, скитащи и бездомни, и бежанци.

На 26-ти септември местният парламент на Ружинци взе решение общината да кандидатства по проекта кандидатстване по проекта.

„Не се забавихме и след процедурата, която тече в момента за избор на доставчик на услугата, ще се пристъпи към подписване на споразумение с АСП и реално започване на програмата с раздаването на храна за 550 лица, което ще се случи около 1 декември тази година. Така най- уязвимите групи в нашата община ще имат възможност да посрещнат зимата и инфлацията. Така работим реално за хората в най-бедния район на страната“, са категорични от общината.