"Имам за цел да съдействам за адаптирането на затворниците в обществото ни. Първата ми крачка е тийнейджърите лишени от свобода, да участват в театрален спектакъл, който да се покаже пред публика по време на Коледните празници. Вече съм започнал репетиции на това “чудо представление”, което цели тяхната промяна към “доброто”.

Към това ще организирам коледно тържество в поправителния дом, което ще бъде финансирано от мен, както и от мои съмишленици, с които да направим този празник за тях още “по-топъл”.

Театралното представление, което ще създадем с децата, ще се покаже пред публика в Монтана в Драматичния театър на 20 декември. Приходите от представлението ще отидат по сметка на болно дете, нуждаещо се от подкрепа в този момент, като идеята затова дойде от самите затворници. Към това имам възможност да организирам изиграване на спектакъла и във Враца и София, като приходите отново ще помогнат на друг болен човек.

"Тази среща с публиката и допира им да театралното изкуство, ще остави в съзнанието и спомените на младите затворници, положителни емоции за цял живот, което ще бъде полезно за тяхното изграждане като хора. Нещо, за което всички ние носим отговорност, като по възрастните “частици” на обществото ни“, споделИ артистът.

"Целия процес на репетиции, самото представление, както и Коледното тържество, ще бъдат заснети от моя екип, за да може получения материал да се ползва за създаване на филм, който ще бъде излъчен по една от водещите телевизии в България."

"Целта на това излъчване ще бъде поставяне на темата пред обществото, че тези деца извършили престъпления, имат нужда от образоване, подкрепа и приемане, а не от отхвърляне и отричане, поради простата причина, че всеки от нас може да сгреши и да попадне на тяхното място, а още повече като хора сме отговорни един към друг. Смятам, че човек в душевно и психическо равновесие, осъзнал грешката си и поискал прошка, има право да продължи напред и да бъде подкрепен.

Само така те ще станат част от нас и нашите деца, и само така няма да бъдат вреда на нашето общество. Начинание много трудно, но вярвам възможно за възпитаниците на поправителните домове или по-скоро на онези от тях, които искат да “достигнат” до промяната в себе си към по-добро. Ние, “по-големите” е хубаво да бъдем пример на онези, които вървят след нас. А още повече на “сгрешилите и поискалите прошка”.

Представленията ще бъдат с блaготворителна цел.