© Снимка: Личен архив

С популярния италиански актьор Микеле Плачидо, станал известен у нас с ролята си на комисар Корадо Катани в тв сериал „Октопод“

Какво оставих в България ли?

Голяма къща, сина ми, който се ожени наскоро, дъщеря ми, която учи туризъм в София, а отскоро работи и като шеф на заведение в столичен мол.

След 6 г. работа напуснахме Южна Италия, тъй като работодателят ни не беше много коректен. Отидохме в Лече (Пулия) при богата жена, която имаше голяма къща в центъра, но и тя излезе некоректна, така че пак решихме да напуснем. Започнах да се обаждам на агенции за работа. От Болоня ми се обади жена, която търсеше човек за триетажна къща с басейн, но съпругата ми я болеше става и отказахме работата.

Така отидохме при майка ми в Южна Италия, но на следващия ден ни се обади сестрата на жената от Болоня, бившият й мъж е много известен италиански политик. Тя ни каза, че има вила в Капалбио (Тоскана) и че иска да ни наеме за месец през лятото.

Трябваше да идем до Неапол, за да ни прецени нейна приятелка. Отидохме, споразумяхме се и така тръгнахме за Капалбио. Става въпрос за вила в зона, в която почиват известни интелектуалци и политици. При престоя си там се научих на дисциплина, на подредба на маса, на много неща. Не знаехме, че междувременно работодателката ни е намерила работа в едно римско семейство, което е гостувало в къщата й и ни е харесало.

© Снимка: Личен архив

Оказаха се известни и богати филмови продуценти. От година вече работим и живеем в къщата им в центъра на Рим. Жена ми готви, аз сервирам, и въобще - правя всичко. Близо 4 г. имах ресторант в Мездра и бях в час със сервирането, с двоен и троен прибор и др., така че нямаше нищо, което да ме изненада.

Трябва обаче винаги да съм засмян, любезен, добре облечен и обръснат. Много често идват на гости известни политици, но и личности като Микеле Плачидо и съпругата му, актьорът Роберто Бенини с жена си Николета Браски и др.

По време на римския кинофестивал например много звезди идваха у нас, включително и директорът му. Всички са много учтиви, може нещо и да не им е харесало, но винаги благодарят.

© Снимка: Личен архив

На този етап не бих се върнал в България

С жена ми ще останем още 6-7 години, а след това ще отидем в Мездра, където вече съм си харесал място, на което да си направя хотел-ресторант. Да, един ден ще се върнем в България, защото там са приятелите ми. Вярвам, че след време положението ще бъде по-добро, но на този етап не виждам как това ще стане.

Тук, в Италия, определено ми харесва, вечер с жена ми се разхождаме из града, имаме пълна свобода. Разполагаме със собствена стая с телевизор, на който гледаме филми и мачове. По-рано направих грешка, че гледах само българска телевизия. Сега минах на италианска, защото искам да науча италианския перфектно.

Родината е най-топлото, най-съкровеното кътче в сърцето на човек. Където й да отидеш, я носиш в мислите си. Където и да ходим, винаги се връщам у дома. Всеки човек се ражда с някаква мисия, в живота си всеки сам си избира пътя. Но родината е там, където си роден, където са близките ти.”, споделя в заключение Мичо.

Източник: 168chasa.bg

© Снимка: Личен архив