В първите минути на срещата на два пъти Игор Тиаго имаше възможност да открие резултата, но от малкото наказателно поле и двата пъти не успя да се разпише. В деветата минута пък гол на Франко Русо бе отменен правилно заради засада.

В 29-ата минута домакините откриха резултата. При едно изпълнение на пряк-свободен удар Том Рапнуй изби топката със задната част на ръката си при участието си в стената за изпълнението на Кирил Десподов. Първоначално реферът Никола Попов не отсъди нищо, но след сигнал от ВАР и последвал преглед, посочи бялата точка. Зад топката застана капитанът на националния отбор и откри с плътен удар.

В 35-ата минута Игор Тиаго удвои резултата. Десподов центрира корнер, а нападателят бе оставен непокрит и реализира с глава.

Малко преди почивката ситуацията за втория гол се повтори и Тиаго отново реализира с глава след центриране от ъглов удар на Десподов - 3:0.

Веднага след подновяването на играта нападателят оформи своя хеттрик. Отново центриране от корнер на Десподов, като този път резервата Кайо Видал стреля с глава. Вратарят Костов спаси, но Тиаго от непосредствена близост довкара кълбото в мрежата.

В 57-ата минута дойде и петото попадение в срещата. Този път Тиаго подаде към Десподов и крилото реализира с хубав параболичен удар.

Три минути по-късно резултатът набъбна на 6:0. Якуб Пиотровски намери Кайо в наказателното поле, който овладя топката и с диагонален удар насочи кълбото в мрежата на Костов.

В следващите минути темпото спадна, но все пак Лудогорец имаше възможност да вкара нов гол на няколко пъти. Това обаче сториха гостите в 81-ата минута. Тогава Русо не си поведе добре една топка в наказателното поле и Марко Мажуга го изпревари, след което бранителят го спъна. Зад топката на отсъдената дузпа застана Чавдар Ивайлов и намали.

В 89-ата минута Клод Госалвеш реализира ново попадение за домакините, след като бе оставен на позиция в наказателното поле.

Последният пирон за крушението на гостите заби Матиас Тисера в последната секунда на мача. Аржентинецът получи топката в наказателното поле и оформи крайния рекорден резултат.

Така Лудогорец отново се доближи само на точка от лидера ЦСКА - София. “Орлите” са с 59, а “червените” са с 60. Ботев (Враца) от своя страна е 11-и с 23.

Източник: sportal.bg