Катастрофите стават на скоростна отсечка, която свързва села от Криводолска околия с международния път Е-79.

Мястото е известно и с надбягванията, които си устройват местни любители на високите скорости. Покрай пътя са разположени няколко ферми. Стопаните им се оплакват, че шофьори и мотористи се врязват в стадата им, докато животните пресичат, за да отидат на паша.

Местните животновъди разказват, че отсечката по посока Криводол, е единствената, по която могат да преминат кравите, за да стигнат до пасищата. „Много е трудно преминаването. Отнасяме доста псувни от водачите, защото не искат да спрат, за да изчакат животните да преминат.

Това е единственият път”, разказа Нина, собственик на стадо от село Краводер. По думите ѝ водачите карали с висока скорост и често се врязвали в животните. „Наскоро един от фермерите, оглеждащи овце, беше нападнат от водач с брадва.

Прибирахме сено и видяхме как шофьора спря и нападна колегата фермер, защото е спрял движението, за да преминат овцете”, твърди жената. По думите на друг животновъд на отсечката всяка вечер се организират гонки с мотори и автомобили.

Стопаните, отглеждащи животни, поискаха поставянето на знаци за ограничаване на скоростта и такива, сигнализиращи за преминаващи животни.