„Обектите, които искаме да представим, са разнородни, всеки със своята специфика, уникална история и физически характеристики. Сред ценностите, които предвиждаме да включим, са: Рогозенското съкровище, местността Градище в близост до прохода Вратцата, кораба музей Радецки, къщата музей на Дико Илиев в град Оряхово, Северняшка сватба, част от НФС „Леденика“, м. Калето, археологически обект край град Мездра, праисторически артефакти от м. Валога край с. Оходен, епистоларната тухла на латински език от римска вила край с. Уровене, Криводолско, глинената плочка от с. Градешница, паметника на Дядо Йоцо, до с. Очин дол, съкровището от Могиланската могила, Букьовско съкровище, Черепишки манастир и друго знаково за региона културно-историческо наследство. VR филмът ще бъде реализиран в два формата – кратка и разширена версия, на български и английски език“, коментират от сдружение „Книгини“ и изтъкват, че целта им е развитие на модерен туризъм, привлекателно за младите технологично образование, добавена стойност, развитие и популяризиране на региона. Дамите от сдружението допълват, че чрез използването на възможностите на новите технологии представянето на едни от най-значимите обекти от историята на региона може да бъде постигнато по атрактивен и завладяващ начин.

Кампанията на сдружение „Книгини“ „Богатствата на Северозапада в 360°. От история към бъдеще за нашите деца“ може да бъде подкрепена с дарителски SMS с текст DMS KNIGINI на номер 17 777 за трите мобилни оператора и на platformata.bg

Подаръчните комплекти може да поръчвате на страницата на сдружението, на книжарничката с мисия, както и да закупите в дните 20-21.12, между 10:00-13:30 ч. от специално обособена шатра пред бившата Сувенирна палата в град Враца.

„Нека докажем, че книгите са мостът между минало, настояще и бъдеще, че връзката книги-технологии е безусловна в името на развитието, а подкрепата е изконна българска добродетел, която носим в сърцата си. Ежедневно“, призовават от сдружение „Книгини“.