В тазгодишното издание на европейския форум в Сливница участваха артисти от България, Сърбия и Украйна. Артистичен директор на фестивала е Николай Гундеров. Монтанският драматичен театър получи наградата „Нови хоризонти“ за спектакъла „Вечеря за глупаци“. Автор на комедията е Франсис Вебер, режисьор е Милослав Милославов, а в ролите участват актьорите Тихомир Иванов, Стефан Милков, Димитрина Проданова, Мила Топалова, Иван Борисов и Васил Кацарски. Наградата „Нови хоризонти“ е първо отличие за Стефан Милков като директор на театъра в Монтана, който пое на 1 септември:

"За трета поредна година сме с отличие от Европейския фестивал на пътуващия театър, който се провежда всяка година в град Сливница. За нас се надявам тя да има една добра поличба, именно тази награда, и за нашия театър, казвам "нашия" - на Монтана."

През 2021-ва и 2022-ра година актьори от Монтана печелят награда за най-добра мъжка роля в Сливница. Призът е за Стефан Милков и веднъж заедно с Тихомир Иванов.

"Този фестивал се утвърди като добро място, което събира основно добрите представления на извънстоличните театри и на някои столични също... Ние се представихме с "Вечеря за глупаци". Глупакът е само един в пиесата и се хареса доста на публиката в град Сливница, която много харесва нашия театър и ни чака с нетърпение, на журито и въобще на целия организационен екип и мисля, че се представихме достойно и заслужено имаме една от специалните, големите награди на този фестивал", посочи още Стефан Милков.