© личен архив

Близо над 2000 възрастни хора в област Враца очакват пакети с хранителни продукти за великденските празници, за съжаление пратките са едва 10 , казва Мая Методиева, председател на сдружението:

"Тази година, за съжаление, инициативата върви доста слабо, дарителите са много малко... В склада имаме едва около 10 пратки. Нашата инициатива е под въпрос дали ще се случи, защото дори да съберем определен брой пакети, ние ще бъдем поставени пред трудния избор кои села да посетим и кои да не посетим.."

От сдружението се надяват преди празниците дарителите и гражданите да се активизират и затова има различни възможности, споделя Мая Методиева:

"Постарали сме се от екипа на сдружението да измислим различни начини, така че всеки да може да ни подкрепи. Имаме DMS номер, чрез който на цената от 1 лев могат да ни подкрепят, имаме събирателни пунктове в град Враца, където всеки може да остави каквото иска. Призовавам хората да ни подкрепят, защото сега е моментът, защото наистина се нуждаем от подкрепа, тези възрастни хора ни очакват!"

Желаещите да се включат в инициативата могат да закупят яйца, боя за яйца, козунак, сезонни зеленчуци, олио, захар, сол, оцет, кори за баница, брашно, леща, боб, макарони, спагети. Приемат се и вакуумирани колбаси, млечни продукти и месни продукти, както и сладки изделия и различни подправки за готвене. От сдружението призовават да се следят сроковете на годност.

Адрес за доставка:

гр.Враца офис на Еконт бл.32

за Мая Методиева

тел.0876222189

Спиди гр.Враца

офис "Мито Орозов" 32

за Мая Евгениева Методиева

тел.0876222189

Инициативата може да бъде подкрепена и чрез sms на номер 17 777 с текст DMS VELIKDEN,

по Банков път: Титуляр: Бъди добър! Прави добро!

IBAN:BG92STSA93000027583585

BIC:STSABGSF

и чрез Paypal на имейл bdpd@abv.bg