"Днес е 9-ти декември - Св. Анна, денят, в който е зачената Дева Мария и искам да пожелая на всички жени да чуят това щастие в личен план. Ще се радвам и ние да бъдем част от това щастие като подкрепим тази кампания и семействата, които Фондацията по нейния ред и правила ще определи. 2015 година бяха закупени 1200 елхички, 2016 година 3000 граждани закупиха елхички. Ще ми е интересно как и обществото развива своите разбирания. Това показва и отношение към природата, и към заобикалящия ни свят“, допълни Танева.

Тя благодари и на медиите. Тя заяви, че 38 ще бъдат пунктовете за продажба на живи елхички в цялата страна и от днес адресите им могат да бъдат намерени на адресите на МЗХ.

"Искам да благодаря на министър Танева, на фондация Искам бебе и на всички участници за прекрасната инициатива. За мен е истинска чест да се присъединя към нея. Тя изпраща две много силни послания - науката е живот и науката и надежда вървят ръка за ръка. Пожелавам си с тази кампания да се сбъдне на много семейства най-скъпото - даряването на живот. Тази кампания е и много силно послание за опазване на околната среда. Да сбъднеш мечта, да дариш живот, да се погрижиш за следващото поколение е наша обща отговорност", каза еврокомисарят Мария Габриел.