Изложбата беше открита от директора на Младежкия дом Георги Врабчев. Картините в юбилейната експозиция "Цветя и дантели“ са изработени с хербаризирани растения, използвани за направата на пластика. Авторката умело използва природните форми за създаване на прекрасни произведения, които завладяват със своята уникалност и красота.

Светла Дамяновска е успяла да съчетае таланта си на десенатор и вкуса си към изящното в картини, създадени чрез специфична техника. Тя е подбрала цветове и нюанси, характерни за нейната чувствителност и усет към изящното. Големите творби са изпълнени с дизайнерски подход, съчетан с усет за цвят и композиция. Благодарение на използваната златна боя творбите предизвикват приказно въздействие.

На 23 ноември (четвъртък) Светла Дамяновска ще представи в Младежкия дом във Враца двете си най-нови поетични книги - "Розариум и други хайку“ и "Синини върху душата“.

Празничният повод събра много колеги, приятели на автора ценители на изкуството. Сред гостите на откриването бяха кметът на Община Мездра инж. Генади Събков и служители на общинската администрация в Мездра.