© Facebook

Две момичета от доброволците - Пламена Литова от 10 клас и Теодора Цолова от 11 клас, призоваха чрез училищната радиоуредба: „Аз не пуша - последвай ме и ти!“

Те представиха лекция за вредата от тютюнопушенето и съвети как да се спре. Обърнаха се към всички с призива „Здравето не се купува, а за него се воюва!, Ние казваме НЕ! Не пушете! Много от нашите родители са пушачи и ние искаме да им покажем колко е вредно и опасно.”

Учениците призоваха всички, които желаят да се включат в инициативата, като спрат цигарите поне за ден и използват спестените пари за благотворителна кауза в подкрепа на COVID отделението в МБАЛ - Мездра.

За тази цел бяха изработени 15 кутии за дарения, разпределени във всички магазини в селата Зверино, Оселна и Игнатица. Учениците и учителите също се включиха в благородната кауза, като всеки поставяше в дарителските кутии парична сума в подкрепа на хората в нужда.

Кутиите със събраните дарения ще бъдат отворени в понеделник. Ако сумата позволява, доброволците искат да закупят апаратура, необходима на COVID отделението в Мездра.