На този етап седемте младежи участват в дейности по благоустройство и поддържане на чистотата в града, изработване на бетонови изделия, ремонт на тротоари и полагане на пътна маркировка, съобщават от Община Мездра.

Част от тях започнаха работа в района около жилищния блок на улица "Сердика" №2. "Една част от студентите ще работят на този обект, каза кметът Генади Събков. Ще направим всичко възможно инфраструктурата да изглежда по коренно различен начин, отколкото е днес. Ще изградим бетонни тротоари, ще боядисаме оградата, ще подобрим вида района, така че собствениците и обитателите на тази сграда да имат една хубава, привлекателна инфраструктура в съседство с блока".

Останалите студенти работят в Общинското предприятие "Чистота“, където изработват бетонови изделия.

Събков допълни, че оценява жеста на младежите и приноса им към родния град и общината като цяло. "Смятам, че това което постигат със собствен сили и труд, ще бъде много по-добре ценено и в бъдеще", каза кметът на Мездра в първия ден от бригадата.

За две от девойките това ще бъде последна година на бригада, тъй като им предстои дипломиране. Натали Михайлова и Силвия Петкова участват за четвърта година и са доволни от научените нови неща и запознанствата с нови хора. "Харесва ми идеята, че работим за града и помагаме той да стане по-красив", сподели Натали.

В бригадата имаха право да се включат студенти от различни специалности и форми на обучение, които имат адресна регистрация на територията на община Мездра.

Очакваме още бъдещи специалисти да проявят интерес към тази форма за общностно взаимодействие и развитие и с труда си да докажат, че не са безразлични към родния си крaй, апелират от Община Мездра.