Тази година кампанията бе открита от Професионалната гимназия "Алеко Константинов" с богата кулинарна и културна програма.

Бъдещите гимназисти от двете основни училища и от Средно училище "Иван Вазов" бяха посрещнати от директора на домакините инж. Христинка Минова, която представи накратко утвърдената вече професионална паралелка "Ресторантьор" и "Кетъринг", както и новата, със специалности "Готвач" - "Производство на кулинарни изделия и напитки", "Сервитьор-барман" и "Обслужване на заведения в общественото хранене".

Гостите бяха посрещнати с питка и мед, приготвени от утвърдени вече майстори кулинари в училището.

По традиция възпитаниците на Професионалната гимназия сами представиха вкусно и нагледно професиите, които се предлагат в двете паралелки.

За изкуството "Кулинария” двама зрелостници разказаха една своеобразна кулинарна приказка, в която представиха предимствата и актуалността на предлаганите професии.

Момичетата от мажоретния състав към училището "разказаха" с танц за богатия и разнообразен ученически живот. Настроението от шеметния ритъм на мажоретките бе допълнено и от изпълнението на фолклорната танцова формация.

И все пак, най-интересната и очаквана част за десетките гости, бяха вкусните кулинарни изкушения, с които предизвикателно бяха отрупани масите.

Всеки един продукт бе представено от самите ученици, а барманите нагледно показаха магията от цветове и вкусове на приготвените от тях коктейли.

Освободени от надзора на своите учители, бъдещите гимназисти с удоволствие опитваха приготвените с майсторство и любов вкусотии.