Обединени от идеята за популяризиране и развитие на вело и планинското бягане, през миналата година тримата ентусиасти са реализирали дузина подобни спортни събития у нас. Амбицията им е чрез бягането и колоезденето по пресечен терен сред красиви местности да накарат повече хора да обикнат спорта сред природата.

Съгласно регламента Trail Running, състезанието е в три категории - мъже, жени и юноши, а таксата за участие повече от символична - 10 лв. Вместо медали, купи и грамоти, организаторите са осигурили куп атрактивни награди: за първо място - кило кралски фурми, за второ - домашен суджук, за трето - литър домашно вино. Ще има и томбола с други домашни благинки за зимата - лютеници, лютики, кьопоолу, сланина, чесън и пр. А на старт-финала ще има топъл чай и… домашна ракия.

Стартът на "Kreta Рun 2017" е в 10:00 часа в неделя на площада в центъра на село Крета, а финалът е планиран около 14:00 часа.

Организаторите канят любителите на планинското бягане да се включат като участници или зрители в първото издание на снежния спортен празник, който се очаква да се превърне в традиционен!