Енея Георгиева представи миналогодишните постижения на клуб „Европа“. Мултимедийната й презентация беше богата на снимков материал и включваше видеоклип от пиесата „Криворазбраната цивилизация“. Произведението на Добри Войников е пречупено през призмата на съвременното светоусещане на членовете на клуба и изпълнено от самите тях. За духовата музика като емблема на регионалната културна специфика на Северозапада разказа Николай Бориславов. За да бъде още по-въздействаща презентацията му, в нея се включи и Пламен Петков от Младежкия духовия оркестър към училището. Той изпълни на баритон своя авторска композиция.

Гимназията доказа, че учениците й са силни не само в точните науки. Пред многобройната аудитория на тазгодишната среща на Националната асоциация на българските европейски клубове (NABEC), възпитаниците на училището демонстрираха висока компютърна грамотност, креативност, ораторски и презентационни умения.

Освен че защитиха авторитета на елитната гимназия и на своя роден град, те обогатиха познанията си за актуалните проблеми и тенденции в Европейския съюз. За това допринесоха забележителните лектори на събитието. Сред тях бяха проф. д-р. Ингрид Шикова – основател на катедрата по Европеистика към СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Светослав Малинов – член на Европейския парламент, г-н Огнян Златев – ръководител на Представителството на ЕК в България и г-н Никола Миладинов – прес-аташе на Представителството на ЕК в България.