Макар, че сградата на ул. „Лукашов” 1 още преди три години, с помощта на тогавашният социален министър Тотьо Младенов, беше предоставена от Областна администрация - Враца безвъзмездно за управление на Агенция „Социално подпомагане” за нуждите на ДСП-Враца, на някой високостоящ явно не му беше грижа за хората от Враца. Едва от преди няколко дни социалната служба започна да работи при нормални условия и хората с увреждания вече имат достъпна среда до приемните. Вчера, не без усилията на Областният управител, Малина Николова, новият дом на социалните работници и потребителите на социални услуги беше открит официално.

Основно ремонтираната част на сградата на „Лукашов" 1 в която са вложени почти 300 000 лева, най-после гостоприемно отвори врати за своите стопани и гражданите. За откриването във Враца дойде зам.-министърът на социалната политика Ивайло Иванов. Той преряза лентата пред новия офис на социалните заедно с кмета на града Калин Каменов Тотю Младенов и Областният управител Малина Николова.

„Социално подпомагане" е реален собственик на модерна сграда в центъра на града, в която са създадени съвременни условия на труд и пряк достъп на гражданите до предоставяните услуги, чрез изградените приемни на първия етаж. Радвам се, че участвах в този процес и имах възможността да преодолея всички административни пречки за вътрешното обновяване на сградата. Благодаря на министър Русинова и г-н Цветан Васев за сътрудничеството, съвместните усилия и осигуряването на средствата, чрез които се реализира този важен проект“ – каза при откриването Малина Николова.