Първите искри прехвръкнаха, когато зам.-председателят на УС на Сдружението Йордан Гергов оспори точка в дневния ред, която според него не е гласувана от Управителния съвет. Той подчерта, че събранието не е отчетно-изборно и такава точка не е разглеждана в УС.

„Това е манипулация! Да, че Доктора трябва да бъде сменен, трябва. Нека този, който иска да заеме мястото му, има достойнството да си каже! Но тук и сега решаваме проблема на Сдружението!” – допълни Гергов.

Всъщност, откъде пламна скандалът? Въпросната шеста точка от дневния ред гласи – „Промени в състава на ръководството на Сдружението”. В тази формулировка веднага проличава йезуитския почерк на Макиавели, който прави смисъла многозначен, но и удобен за този, който го е формулирал.

От тук насетне започнаха преките обвинения към д-р Григор Томов, относно неговото председателство. Най-остро бе изказването на члена на УС Светлин Пonов. Той обвини Председателя на Сдружението, че отношението му към персонала е меко казано обидно, че проявява грубост и безпардонност към хората от УС, и не на последно място - стопанисването на храстореза на Сдружението. „Храсторезът в повечето време – от късна пролет до късна есен, е при д-р Томов, за да си върши работата. Смятам, че такъв човек не трябва да остане председател на сдружението” – допълни Пonов.

Въпреки опитите от страна на вносителите на тази точка да пояснят, че всъщност промените не били за промяна на управлението, а за да били включени нови председатели на ловни дружинки в състава на УС, страстите и словесните престрелки не престанаха, а д-р Томов заяви, че си подава оставката и напусна демонстративно събранието.

След напускането на Григор Томов се стигна до допълване на дневния ред и избор на нов председател.

Бяха издигнати две кандидатури - на секретаря – адвокат Стефан Красимиров, и зам.- председателят Йордан Гергов. Последният си даде отвод и отказа да участва в избора за поста. Въпреки трикратния отвод от страна на Гергов, членовете на Сдружението се мотивираха, че не може да се провежда избор само с една кандидатура. След проведеното гласуване, от имащите право на глас 47 ловци, гласуваха 46-има. При преброяването на гласовете стана ясно, че 29 души са подкрепили адвокат Стефан Красимиров, а 15 - Йордан Гергов

Йордан Гергов категорично заяви за MediaNews, че не е кандидатствал за поста Председател, и не приема получения резултат.

Така неочаквано, но не и предварително подготвено, Общота отчетно събрание на ловците в Мездра и Роман стана отчетно- изборно, на което падна главата на досегашния Председател д-р Григор Томов.