Около 15:30 часа в района на Средно училище "Никола Войводов“ във Враца е извършена проверка на лек автомобил "Фолксваген“, управляван от 27-годишен врачанин с инициали Р. Д., криминално проявен и осъждан. С него била 18-годишната А. Ф. В колата са намерени и иззети 15 грама зелена суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис.

При последвали процесуално-следствени действия в жилище, обитавано от Р. Д., са намерени и иззети 50 плика тип "спейсбек" с общо тегло около 270 грама зелена суха листна маса, която при наркотеста също реагирала на канабис. Намерена и иззета е и електронна везна. Двете лица са задържани за срок до 24 часа в Районното управление на полицията. Образувано е бързо производство.

Също вчера, но в частен дом в Бяла Слатина, обитаван от А. А., на 25 г., полицейски служители са открили и иззели 10 съцветия канабис. При извършен личен обиск на А. А. са открити 4 полиетиленови пликчета с бяло кристално вещество, което при направения наркотест реагирало на амфетамин. Пред къщата на същото лице, в тротоарна тревна площ, са намерени две съцветия, които при наркотеста реагирали на канабис. На същото място е намерена и станиолова сгъвка с големината на яйце, с множество бели кристали, които при направеният наркотест реагирали на амфетамин. А. А. е задържан в полицията в Бяла Слатина. Образувано е бързо производство.

Отново в Бяла Слатина, след оперативно-следствени действия е спрян за проверка лек автомобил "Санг Йонг", управляван от 23-годишния М. Х., местен жител. При спирането на колата, шофьорът изхвърлил през прозореца листна маса, която при направения накротест реагирала на канабис. Водачът е изпробван с техническо средство, което отчело наличие на метамфетамин и канабис. Водачът е заведен в болницата в Бяла Слатина, където е отказал да даде кръв и урина за химически анализ. По случая е образувано бързо производство и е уведомен дежурен прокурор. М. Х. също е задържан в полицейското управление на Бяла Слатина.

Снощи на улица в Мездра е спрян за проверка лек автомобил “Ауди А3", управляван от 21-годишния мездренин А. Д. При извършената проверка с техническо средство уредът отчел положителна проба на тетрахидроканабинол. При претърсване на автомобила са намерени саморъчно сгъната цигара, съдържаща суха листна маса; полиетиленово пликче тип "спейсбек", съдържащо суха листна маса с тегло 0,36 грама, която по данни на А. Д. е „чай". Намерен е и "гриндер" - уред за смилане на суха листна маса, съдържащ остатъци от канабис. А. Д. е задържан в полицията в Мездра. Образувано е бързо производство и е уведомена Районната прокуратура.

В Оряхово е извършена проверка в частен имот - къща и дворно място, в Селановци, обитаван от 52-годишния столичанин И. Г., криминално проявен и осъждан. В лозето на имота, между главините, са открити засадени 4 тревисти растения, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис. При претърсване в къщата са намерени пликове със суха тревиста маса, която при полевия наркотест също реагирала на канабис. Иззета е и електронна везна. Образувано е досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата в Оряхово.

В резултата на специализирана полицейска операция са образувани 1 досъдебно и 6 бързи полицейски производства.