Седмицата с дейности ще започне със забавни скаутски игри, организирани от Скаутски клуб „Орко“. Те ще се състоят на 16-ти септември /неделя/ от 9.00 ч. в Градски парк – Ботевград. Децата, желаещи да се включат в инициативата трябва да са навършили 6 години. Те ще имат възможността да изпробват физическите си умения, съревновавайки се в разнообразни игри.

Малчуганите ще се изправят и пред предизвикателства, свързани с уменията им за ориентиране, разрешаване на загадки от различно естество, стрелба по мишена и много други.

В седмицата на мобилността 22-ри септември е обявен за Ден без автомобили.

Като постоянна мярка е посочено осигуряването на безплатен транспорт на жителите на селата в община Ботевград до местата, на които се провеждат празничните събития.


Освен че хората ще имат възможността да посещават мероприятията, мярката спомага за намаляването интензивността на трафика по пътните артерии в общината.

Като част от инициативите в „Европейска седмица на мобилността“, на 17-ти септември /понеделник/, служителите на Общинска администрация ще бъдат призовани да отидат пеша до работното си място.


Източник: balkanec.bg