© НИМХ

Синоптиците предупреждават, че през нощта и утре до обяд се очакват значителни валежи в част от западната половина на страната. Жълт код за потенциално опасно време и дъжд е обявен в 8 области - София област, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Габрово и Ловеч.

Утре облачността ще бъде значителна, но от запад валежите ще отслабват, след обяд и ще спират, най-късно в източните райони от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 9° и 14°. В София - около 11°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд. Привечер ще отслабват и спрат. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 9°-10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под около 1800 метра - от дъжд. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В четвъртък от запад облачността ще се разкъсва и намалява, преди обяд над източните райони ще бъде все още значителна, на отделни места там ще превалява. Вятърът ще е слаб - от североизток, вечерта ще се ориентира от юг. Сутринта - хладно, с минимални температури предимно между 1° и 6°, в отделни котловини - с намалена видимост. През деня ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

В петък ще бъде предимно слънчево, почти тихо. Сутринта на места в низините видимостта ще е намалена. Затоплянето ще продължи. На места дневните температури ще надхвърлят 20°, по-ниски ще остават по Черноморието.

НИМХ, БТА