Скандално съдийско решение лиши Силвия Йолова от медал в другата индивидуална дисциплина, в която участва - спринта на 100 м. Силвия влезе във финала с второ време - 12.69 сек., само с 3 стотни по-слабо от това на първата. Във финалното бягане тя финишира трета, но след фотофиниш, направен с мобилен телефон (?), впоследствие реферите на състезанието обявиха, че е на пето място с време 13.05 сек., засечено с ръчен хронометър.

“Омръзна ми от дърти и корумпирани старчета и бабетки, титулувани за съдии, коментира възмутен във фейсбук нейният баща Ивелин Йолов. Бесен съм! Дойде ми до гуша от татини и мамини синчета и девойки, които са на „наш човек”. И после реват, че нямало спорт в държавата… Ами как ще има, като с тези простотии демотивират децата и ги отказват!”

В крайното отборно класиране момичета V-VII клас на Основно училище "Христо Ботев" (Мездра) се наредиха на девето място от 10 школски тимове, достигнали до заключителния етап на игрите. Останалите участници бяха от София, Пловдив, Плевен, Сливен, Ямбол, Разград, Кюстендил, Провадия и Харманли.

Отборът на мездренското училище, който бе воден на финалите в Сливен от началната учителка Христина Иванова, бе в състав: Силвия Йолова (100 м и скок на дължина), Каролина Тошева (тласкане на гюле и скока на височина), Ива Митова (400 м и скок дължина), Анна Митова (тласкане на гюле), Денис Владимирова (400 м и скок на височина) и Гергана Владимирова (100 м). В щафетата 4х100 м бягаха Силвия Йолова, Ива Митова, Гергана Драгомирова и Каролина Тошева.