© bgathletic.com

В конкуренцията на най-добрите подрастващи атлети в тазгодишното издание на веригата Силвия Йолова финишира четвърта във финала на 60 м при момичетата, родени през 2003-2004 г. 14-годишната възпитаничка на треньорката Юлияна Борисова пробяга дистанцията за 8.29 сек., като остана само на 20 стотни от секундата от медалите.

Победителка в тази дисциплина стана представителката на СК "Спортико" - София Мария Симовска със 7,81 сек, следвана от Мила Димитрова ("Академик" - София) с 8,07 сек. и Александра Янева ("Супер спорт" - Варна) с 8,09 сек.

Резултатът на Силвия в спринта на 60 м (8,29 сек.) е само със 6 стотни от секундата по-слаб от нейното лично постижение в тази дисциплина - 8,23 сек., регистрирано на регионалния турнир от веригата в столицата преди един месец, където тя се класира на трето място.

© bgathletic.com

В другата дисциплина, в който стартира - 100 м с пр., Силвия Йолова се нареди на седмо място с време 20,33 сек. Първа е Боряна Йорданова (СК „Костенец”) с 16,15 сек.

Победителите в отделните дисциплини във второто издание на "Атлетиката търси таланти" ще вземат участие в XIII Европейски детски атлетически игри , които ще се проведат през месец септември в чешкия град Бърно.


Миналата година двама възпитаници на родената в Мездра треньорка Юлияна Борисова станаха вицешамппиони на стария континент на European Kids Athletics Games (EKAG) - най-голямото и престижно атлетическо състезание за ученици в Европа. Никола Костадинов спечели сребърен медал на 1500 м при момчетата, родени през 2003 г., а Михаела Миткова заслужи сребърно отличие на 100 м с пр. в същата възрастова група, но при момичетата.