Най-висока е активността в Община Болярово - 33,94%, а най-ниска - в Пловдив - 7,25%. Данни за следващата избирателна активност се очакват към 17 ч.

Росица Матева съобщи, че това, което е постъпило като сериозен сигнал, е притеснението, че при гласуване е възможно да се остави отпечатък от едната върху другата бюлетина. "ЦИК реши, че бюлетини, при които се откриват следи от черната лента или отпечатък, следва да бъдат отчетени като действителен глас", заяви тя.

Относително малко са сигналите за нарушения в изборния ден.

7 са жалбите в ЦИК към 12 ч, съобщиха от Комисията. Два от тях са за назначаването на членове на комисии. Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че най-често постъпилите сигнали за нарушения са от страна на членове на Секционни избирателни комисии, но от ЦИК ги препращат в общинските комисии, тъй като те са компетентни за отговор и отстраняване на нарушенията. Призивът е сигналите да бъдат изпращани по места, за да има по-кратко време за реакция. Важното решение днес за всички избиратели, които имат опасения за вредността на подадения от тях глас.

Сложен законодателен казус лиши избирателите в 6 съставни села от севлиевското кметство Стоките от правото да гласуват за кмет на кметството.

Полицията в Котел работи по сигнал за купуване на гласове в село Градец. От пресцентъра на Областната дирекция на МВР уточниха, че няма арестувани по случая.

Общинската избирателна комисия в Драгоман приключи проверката по сигнала за организирано извозване на избиратели до избирателна секция в село Несла. Председателят на ОИК Иво Миланов съобщи за БНР, че няма нарушение в изборната секция.