При движение с несъобразена скорост, на прав пътен участък, при ясно време на суха асфалтова настилка и изкуствено осветление, водачът на Мерцедеса не успял да намали скоростта си на движение, преминал в лентата за насрещно движение, блъснал се в бордюра, след което отново се върнал в лентата си, по посоката си на движение. Не е успял обаче да спре и блъснал паркиран на ул."Тузлата" лек автомобил "Пежо 407".

Авто-мелето не спряло до тук. Вследствие на удара пежото се изместило и блъснало челно паркирания лек автомобил "Сеат Толедо". Сеатът пък, от силата на удара блъснал паркирания пред него "Субару Форестър" и сбутаните коли се оказали четири, заедно с Мерцедеса.

От ОД МВР Монтана съобщиха, че пробите за алкохол и наркотици на 28-годишния водач са отрицателни. Има материални щети по четирите автомобила, не се съобщава за пострадали хора при инцидента. На мястото на произшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Водачът е задържан в РУ Берковица за срок до 24 часа. По случая продължава работа РУ Берковица.