На 16.12.2023 г. около 01,33 ч. в с. Якимово съвместен екип от служители от полицейските участъци в Якимово и Вълчедръм спрели за проверка лек автомобил "Опел Астра", управляван от 47-годишния му собственик от същото село. Проба с дрегер отчела 1,26 промила алкохол в издишания от водача въздух. На нарушителите са съставени актове по ЗДвП и наложено задържане до 24 часа по ЗМВР. По случаите са образувани бързи производства по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

Водач, употребил алкохол над 1,2 промила и блъснал автомобила си в кофа за смет, е задържан в РУ Лом. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че на 17.12.2023 г. около 00,15 ч. на ул. "Иван Кулин" в село Медковец 42-годишен водач от същото село при управление на лек автомобил "БМВ 525Д" с врачанска регистрация се движи с несъобразена скорост на мокра пътна настилка, като на прав участък от пътя изгубил контрол над волана, излязъл вдясно извън пътното платно и се блъснал в метален контейнер за смет.

При реализираното ПТП са нанесени материални щети на автомобила и контейнера. Направената проверка на водача с техническо средство алкотест отчела 1,78 промила концентрация на алкохол в издишания от него въздух.

На нарушителя са съставени 2 акта и фиш по ЗДвП, като е задържан до 24 часа по ЗМВР. По случая е извършен оглед и образувано бързо производство.

37-годишен водач е задържан в РУ Монтана за шофиране на лек автомобил след употреба на алкохол над 1,2 промила в село Лехчево, общ. Бойчиновци. На 15.12.2023 г. около 23,35 ч. в хода на специализирана полицейска операция служители на Участък Георги Дамяново извършили проверка на ул. "Васил Левски" на лек автомобил "Сеат Толедо" с монтанска регистрация, управляван от 37-годишния му собственик от същото село.

Проба с техническо средство дрегер отчела 1,93 промила алкохол в издишания от водача въздух. Нарушителят е санкциониран по ЗДДвП и задържан до 24 часа в РУ Монтана. Автомобилът е оставен на съхранение на паркинг на РУ Монтана. По случая е образувано бързо производство.

Водач, седнал зад волана след употреба на алкохол над 0,5 промила, е заловен в хода на специализирана полицейска операция по контрол на пътното движение в гр. Монтана.

На 17.12.2023 г. служители на РУ Монтана извършили проверка на лек автомобил „Опел Вектра“ с врачанска регистрация, управляван от 60-годишния му собственик от областния град. Проба с алкотест отчела 0,74 промила алкохол в издишания от водача въздух. На водача е издаден талон за медицинско изследване и съставен акт.

Водач от гр. Вършец е санкциониран за управление на лек автомобил след употреба на алкохол. На 15.12.2023 г. около 22,10 ч. на ул. "23 септември" в курортния град служители на РУ Берковица спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 45-годишен местен жител. При извършената проверка с техническо средство е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 1,07 промила, установено чрез издишания от него въздух. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП.