"Приоритет на последните правителства е развитието на автомагистралната мрежа в Северна България. Това ще доведе до модернизация на целия регион“, посочи той и допълни, че част от отсечката Ботевград - Видин е изпълнена, а именно обходите на Враца и Монтана. "Вероятно цялата отсечка ще бъде изградена след две години или две години и половина максимум, тъй като имаме ново строителство на два тунела", коментира инж. Атанасов.

"Скоростният път между Мездра и Враца ще бъде рехабилитиран. За обхода на Враца предстои да се допроектира още една лента, в момента е двулентово“, обясни той. "Работим и по участъка от Ружинци до Монтана, за който също в рамките на края на 2018 година, началото на 2019 година може да стартира избор на строител и надзор“, уточни Дончо Атанасов.

"Надявам се до средата на 2018 година да започнем реалното строителство на три отсечки. От Видин до обхода на Димово, обхода на Димово и от Димово до Ружинци с цел да се заобиколят населените места“, коментира той.

"Последните две години Агенция "Пътна инфраструктура" е инвестирала над 50 млн. лева само в област Видин“, заяви инж. Атанасов.

"Задачата на агенцията, поставена от регионалното министерство, е по-бързото и комфортно придвижване на моторните превозни средства в областите Видин, Монтана, Враца", обясни той и уточни, че през тази година всички подходи в област Видин ще бъдат ремонтирани.

"Ще направим проходим, в нормално експлоатационно състояние, пътя между Лом и Видин, където е едно от най-големите свлачища на България - над 8 км", каза още той.

Източник: bnt.bg