Турнирът се проведе по швейцарската система в 9 кръга. В предпоследния, осми кръг Даян загуби с белите фигури от представителя на Македония FM Роберт Велески (ЕЛО 2192), след което прекрати своето участие в надпреварата и пропусна партията си от последния девети кръг.

Така 24-годишният шахматист приключи с актив от 3,5 точки, който му отреди 60-о място в крайното класиране. Той записа 2 победи, 3 ремита и 3 загуби. Даян спечели партиите си срещу представителя на Гърция Виктор Короглу и WFM Виктория Радева, ремизира с хърватина Роберт Солдо с международните майстори IM Зоран Илич от Сърбия и IМ Димитър Мархолев и загуби от силния руснак FM Вячеслав Тиличеев, от WGM Маргарита Войска и от македонеца FM Роберт Велески.

Победител в турнира стана FM Вячеслав Тиличеев (ЕЛО 2485) със 7 т. Със същия точков актив, но с по-лоши допълнителни показатели, втори и трети са IM Ивайло Енчев (ЕЛО 2464) и румънският гросмайстор GM Тибериу-Мариан Георгеску (ЕЛО 2458).

От днес до неделя FM Даян Нинов ще вземе участие в полуфинала на 81-ото Държавно индивидуално първенство по шахмат за мъже, който ще се проведе отново в Пловдив.