© радио Видин

Идеята на информационните срещи е да запали искрата в участниците и да ги насочи към това да са инициативни и предприемчиви, обяснява Елица Моллов от София Тех Парк:

"Двете организации съвместно ще разкажат какви са възможностите за младите хора и не само и за компаниите, и за всички, които се интересуват от сферата на предприемачеството, с какви възможности ние можем да подпомогнем тяхното развитие... Националното турне преминава през 13 града. По време на информационната кампания ние ще се срещнем с представители на местната власт, представители на хора от университети, от училищата, съответно ще видим много и разнообразни хора, които се интересуват от тематиката на предприемачеството. Но и се надяваме да запалим искрата в тези, които до сега не им е било толкова интересно..."

Събитията ще са безплатни и по време на тях лектори ще разяснят в детайли необходимите стъпки за навлизане в предприемачеството, допълни Елица Моллов:

"По време на срещите ние в детайли ще влезем как в конкретни стъпки можем да помогнем на всички както с ресурси и знания, така и с помощ като менторство, като интернационализации на бизнеси и всичко останало. Ще има лектори със сигурност, като на местно ниво лекторите ни, освен нашият екип и представители на Джуниор Ачийвмант, имаме лектори, които пътуват с нас и разказват от личен опит как нашите две организации са им помогнали. Събитието е с предварителна регистрация... Вход няма, разбира се всичко, което ние правим, е в полза на обществото, така че събитието е с отворен характер... Желателно до един ден преди събитието в дадения град хората да бъдат регистрирани, за да можем ние да организираме логистиката..."

Срещата във Видин ще е на 19 април, от 16:00 часа, в Културен център "Жул Паскин". В Монтана ще е на 18 април, от 16:00 часа, в Младежки дом, във Враца събитието ще е в актовата зала на СУ “Козма Тричков” на 17 април, от 16:00 часа.