Предстоящия двубой със сигурност ще пропусне едни от основните играчи в халфовата линия на Локо (Мездра) - Владимир Найденов. Той е наказан с лишаване от състезателни права за една среща за червения картон, който получи миналия кръг в мача с Вихър (Славяново).

Старши треньорът на "червено-черните" Николай Николов-Колчо няма да може да разчита също на услугите на новото попълнение Любослав Младенов и на левия бек Момчил Манчев, които са контузени.

От началото на пролетния полусезон Спартак (Плевен) записа три поредни победи: с 0:1 като гост на Трявна, с 3:0 у дома срещу Академик (Свищов) и с 0:1 срещу Янтра (Габрово).

ОФК Локомотив стартира през пролетта с равенство навън - 1:1, с Ком (Берковица), след което постигна две домакински победи - с 5:0 срещу Янтра (Полски Тръмбеш) и с 1:0 срещу Вихър (Славяново).

През есенния дял от шампионата плевенчани се наложиха в Мездра с 0:2 след попадения на Цветан Петров в 54-ата мин. и на Ивайло Иванов в 86-ата мин. на мача.

В останалите срещи от кръга съперници са: Севлиево - Първа атомна (Козлодуй), Ком (Берковица) - Вихър (Славяново), Янтра (Полски Тръмбеш) - Бдин 1923 (Видин), Локомотив 1927 (Дряново) - Янтра (Габрово), Павликени - Левски 2007 (Левски), Ботев (Луковит) - Трявна и Партизан (Червен бряг) - Академик (Свищов).

Начело в таблицата е Спартак (Плевен) с 46 точки, следван от Янтра (Габрово) с 41 т. и Вихър (Славяново) с 34 т. ОФК Локомотив (Мездра) е на седма позиция с актив от 29 точки, колкото има и шестият Академик (Свищов).