Предстоящия двубой ще пропусне също титулярният вратар на локомотивци Ивайло Сайков, който е трайно контузен. 22-годишният страж е със счупен крак, наскоро претърпя операция в плевенска клиника, но ще отсъства от терена поне няколко месеца.

Под въпрос е участието на нападателя Кирил Кръстев и на полузащитника Михаел Парасков, които лекуват травми. Проблеми с адукторите има голкиперът Веселин Цветковски.

По тези причини старши треньорът Николай Николов-Колчо е принуден да включи в групата за мача дузина юноши, за да се опита да закърпи поне отчасти пробойните най-вече в отбраната на "червено-черните". В разширения състав ще намерят място Генади Ненков, Стефан Георгиев, Божидар Ватов, Веселин Янчев и Веселин Русинов.

Двубоят ОФК Локомотив (Мездра) - Ботев (Луковит) ще бъде ръководен от габровска съдийска бригада: главен рефер е Станимир Тодоров, с асистенти Никифор Велков и Ивелин Конов. Четвърти съдия е Светослав Савов от Плевен, а делегат на БФС - Венцислав Катинов, и двамата от Плевен. Мачът е в неделя, 7 април, от 17:00 часа на градския стадион. Билетите са с цена 2 лева.

В класирането Локо (Мездра) заема осмо място с актив от 30 точки, а Ботев (Луковит) е на десета позиция, с две точки по-малко.

През есента мездренските "железничари" победиха в Луковит с 0:1 с попадение на централния нападател Румен Рангелов.

В останалите срещи от кръга съперници са Първа атомна (Козлодуй) - Янтра (Полски Тръмбеш), Ком (Берковица) - Спартак (Плевен), Вихър (Славяново) - Локомотив 1927 (Дряново), Бдин 1923 (Видин) - Партизан (Червен бряг), Янтра (Габрово) - Павликени, Академик (Свищов) - Севлиево и Трявна - Левски 2007 (Левски).

Начело в таблицата е Спартак (Плевен) с 55 точки, следван от Янтра (Габрово) с 48 т. и Севлиево с 41 т.