Във връзка с това от 13 до 17 ноември в Средно училище „Св. Климент Охридски” –Зверино бе обявена Седмица на антитормоза и толерантността, през която децата участваха в различни инициативи, свързани с приятелството, взаимоуважението, търпимостта и разбирателството:

Една от инициативите бе изготвяне на информационно табли „Да бъдем толерантни и заедно за едни по-хубав свят”, в което бяха посочени принципите на толерантност и създаването на своеобразно дърво на толерантността.

Децата от I-ви до IV-ти клас и Клуб БМЧК изготвиха проект на тема „Доброто през моя поглед”;

Учениците от V-ти до VIII-ми клас участваха в конкурс за рисунка под наслов „Да нарисувам доброто”

Средношколците от IX-ти до XII-ти клас дискутираха върху темата за „Моят най-толерантен съученик”, като извеждаха на преден план всички нравствени категории и етични норми, които изграждат кодекса на толерантния човек.

С особен интерес и емоции бе посрещнат разиграният флашмоб под наслов „Конфликт в училище”. Участничките в импровизирания конфликт демонстрираха своята артистичност и бяха толкова превъплътени в ролите си, че някои от малките ученици повярваха , че разиграващото се пред очите им е истина.

Денят на толерантността завърши с най - дългото хоро на толерантността под наслов " Всички различни, всички равни".

Най- добрите рисунки и победителят от конкурса „Моят най-толерантен съученик” ще бъдат наградени на празника на училището 25 ноември, Денят на св. Климент Охридски.