Една част от тях дариха парични средства, а останалите - строителни, ВиК-а и други материали и оборудване, с които ще бъде обновена цялостно хотелската част за поклонници в манастирския комплекс. Дарителската акция е осъществена със съдействието на Община Мездра.

В знак на благодарност игуменът на Черепишкия манастир архимандрит Йоаникий изпрати благодарствени писма на изпълнителните директори и на управителите на фирмите спомоществователи инж. д-р Васил Христов, Андреас Испиридис, Мирослав Захариев, Иван Иванов, Борис Костов, Йордан Величков и Пламен Йорданов.

„Благодарим Ви, че сте част от благородните и достойни хора, които откликнаха на нуждите ни в тези изключително трудни времена, се казва в благодарственото писмо.

Приемете моите най-искрени благодарности за направеното от Вас безвъзмездно дарение към Черепишкия манастир „Св. Успение Богородично“.

Благодарим Ви за Вашето добротворчество, което, включено достойно в общото дело, помогна за това манастирът да покрие най-належащите си нужди.

Благословена е ръката, която дарява, защото, дарявайки, изпълняваме Христовата заповед за любов към Бога и на дело потвърждаваме в нас преумножената Христова любов към ближния.

Бог да благослови всяко Ваше добро начинание!

Да дари духовно и телесно здраве на Вас и на Вашите близки!“, пише в заключение Негово Високопреподобие.