Мирослав Любомиров
Мирослав Любомиров

Пресаташето на Административния съ Мирослав Любомиров съобщи, че в протеста са изложени мотиви, че решението е незаконосъобразно поради допуснати съществени нарушения на административно производствените правила, противоречие с материално правни разпоредби и несъответствие с целта на закона. Според Районната прокуратура са налице основанията от Закона за местното самоуправление и местната администрация за прекратяване на пълномощията на кмет при неоснователно отсъствие от работа за повече от един месец. Отправено е искане към съда да отмени решението на ОИК - Бяла Слатина, като неправилно и незаконосъобразно.

От ОИК - Бяла Слатина застъпват становище, че не са налице законови предпоставки за предсрочно прекратяване на кметските пълномощията на Чоков. Отсъствието му от работа в посочения период не е неоснователно, тъй като от Общинска администрация - Бяла Слатина се удостоверили, че Чоков се е ползвал от полагащия му се платен, а в последствие и неплатен отпуск.

По спора в Административен съд - Враца е насрочено дело за разглеждане в открито съдебно заседание на 30 май от 11:00 часа.