„Добрата новина е, че имаме уверенията на правителството, че ще бъдат отпуснати още 400 милиона лева за изпълнение на програмата, заяви Живков. Надаваме се тя да продължи при същите условия и парите да бъдат за проектите, които чакат в банката за развитие. За Монтана това означава още 23 обновени кооперации, уточни кметът.

В енергийната ефективност на бл. 36 са инвестирани 1 милион 195 хиляди лева. Фирмата изпълнител „ТРЕЙС – София” е приключила обекта в договорени срок. Строителният надзор е направен от „Строителен стандарт” – София, техническото и енергийно обследване - от дружество "ЕКА Консулт"- София, а инвеститорския контрол – от „Технологичен парк” – Монтана.

Разгънатата застроена площ на сградата е 6198.50 кв.м., с разположени 62 самостоятелни обекта, от които 48 апартамента и 14 гаража.

Направена е топлоизолация по външните стени на блока, хидроизолация на покрива, подменени са всички стари дървени прозорци с нова PVC дограма, както и досегашните осветителни тела с енергоспестяващи. Нова е и мълниезащитната инсталация