„Благодаря на всички млади хора от цялата страна, решили да обединят своите усилия, свързани с иновациите и интерактивните идеи във Враца. С всички онези креативни младежи от цялата страна, които ще гостуват в града, заедно показваме, че регионът може да бъде лидер на промяната. Сигурен съм, че чрез вашите идеи ще намерим ключа към успешното развитие на Северозападния край и град Враца“, заяви в приветствието си кметът Калин Каменов.

Изложбата „Босонога обич“ на фотографите Милица Джанждова и Мария Ангелова, разказва за устойчивата любов на възрастни двойки от селата Паволче и Челопек, където през това лято се проведе инициативата „Резиденция баба“. Специален гост на културното събитие бе пра-пра внучката на баба Илийца, 94-годишната Тодорка Ангелова от село Челопек.

В рамките на три дни, Международният форум за социална промяна EMPATHEAST ще превърна Враца в град на социални иновации, съвременна култура и пространство за нови идеи за развитието на Северозапада. Организатори на мероприятието са Фабрика за идеи, които са и движещата сила зад инициативата „Резиденция баба”. EMPATHEAST e третият пореден форум, като първите два са проведени в София и Пловдив.

EMPATHEAST 2016 се осъществява в партньорство с Община Враца, Junior Achievemеnt България, MOVE.bg, „Резиденция баба“, хората от селата Челопек и Паволче, Plovdiv 2019 и читалище Хамалогика – Бургас.