Новата придобивка за най-малките жители на балканското селище е изградена по проект, с който местното Кметство кандидатства и беше одобрен за финансиране по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2019". Той беше реализиран от кмета на селото Цанко Цанев и с доброволния труд на зверинчани.

Проектът на Кметство Зверино е с бюджет 5 000 лева. Площадката вече е напълно готова, оборудвана е с кокетна пързалка, люлка, конче люлка монтирани и кърбалка за деца от 3 до 12-годишна възраст. Тя е оградена с метална ограда, има поставени пейки и засадени млади плодни дръвчета.

Новата придобивка ще бъде официално открита на 22 септември (неделя) по случай Деня на Независимостта на България.

Това е петата поред детска площадка, изградена или ремонтирана през последните осем години в Зверино - преди това с две такива съоръжения за игра на най-малките се сдобиха живеещите в квартал "Гарата", а с едно - тези в "Селото".

Кметът Цанко Цанев заяви, че е изключително доволен от постигнатото, и благодари на доброволците, без чиято безрезервна помощ съоръжението за игра не би било довършено в последния му работен ден преди да излезе в отпуск поради участието му в изборите.