За разлика от други години, осмият рожден ден бе отбелязан скромно и без вълнуващи и вдигащи адреналина атракции. Празничният ден бе открит от управителя на комплекса Маргарита Дамянова, която припомни на гостите историята на скалистия хълм, надвиснал над водите на Искъра и пазещ 70-вековна история.

Възпитаници на Центъра за подкрепа и личностно развитие в Мездра прочетоха легенда за „Калето“, а гласовитите изпълнителки от ВГ „Детски свят“ изпълниха песните „България“, „Шабада“ и „Дано“.

Най-атрактивната и вкусна изненада бе огромната торта, която привлече вниманието на малките палавници.

Рожденият ден продължи със забавни и атрактивни игри и предизвикателства, организирани за децата на Мездра от специалните гости- аниматорите от „Спарта геймс“.

Първоначално плахо, но постепенно все по-смело, малчуганите се надпреварваха да уловят с въдиците непослушните патета, след което изпробваха своята бързина , за да достигнат до най-трудното препятствие – минаване през въжения лабиринт на дървеното мостче и да покажат своята точност при хвърляне на топки в цел.

Друга част от тях трябваше да преодоляват препятствия с гуми и да балансират с пръчка и пате по тясната греда, преди да достигнат до мястото за стрелба в цел.

За съжаление, тази година не се проведе най-интересното и разхлаждащо изживяване, спускането по въжения тролей над река Искър, което събираше мало и голямо за екстремното усещане.