Снимки: Борис Кръстев

Новата придобивка за най-малките жители на балканското селище е изградена по проект, с който местното Кметство кандидатства и беше одобрен за финансиране по Националната кампания "Чиста околна среда - 2019" и обявения от Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС) и Министерството на околната среда и водите конкурс на тема "Обичам природата - и аз участвам".

Проектът на Кметство Зверино е с бюджет 10 000 лв. Понастоящем вече са монтирани различни съоръжения за игра на деца от 3 до 12-годишна възраст - комбиниран уред с пързалки, въжена стена за катерене, желязна стълба и лост, дървено влакче и люлки. Предстои да бъде поставена 40-метрова дървена ограда. Обектът е реализиран от столична фирма, подпомогната с доброволен труд от кмета на селото Цанко Цанев.

Новата придобивка ще бъде официално открита наесен, по случай Деня на независимостта на България - 22 септември.

Това е четвъртата поред детска площадка, изградена или ремонтирана през последните осем години в Зверино - преди това с две такива съоръжения за игра на най-малките се сдобиха живеещите в квартал "Гарата', а с едно - тези в "Селото'.

Това лято предстои да бъде реализиран още един подобен проект - за ремонт и преоборудване на детската площадка в квартал "Оданат". Той ще бъде изпълнен с около 5 000 лв. по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2019".