Установено е, че лицето настанено в СБАЛПФЗ-Враца е с настоящ адрес по местоживеене в обл. Видин и само по адрес на месторабота гр. Мездра. Установени са също неговите домашно свързани контактни лица - едно в гр. Мездра с издадено предписание за карантина и две живущи в обл. Видин и обл. София, за което е подадена информация в съответните РЗИ за предприемане на действия по компетентност. В рамките на днешния ден епидемиологичното проучване продължава за доуточняване на контактни в работна среда и предприемане на съответните противоепидемични мерки.

Вторият случай е мъж на 36 г. от гр. Козлодуй, пробонабран от РЗИ-Враца като подадено контактно лице от работна среда на вече потвърден случай. По повод на получения положителен резултат веднага е започнато проучване – безсимптомен, няма домашни контактни лица, карантината ще бъде в гр. Съединение, за което е уведомена РЗИ-Пловдив.

За последните 24 часа са взeти 38 нови проби за COVID-19, като 1 е контрола на вече потвърден случай от гр. Враца. На 12 контактни лица от гр. Мездра и 25 от Дома за стари хора - гр. Мездра по разпореждане на Министерство на здравеопазването.

До момента са взети общо 1806 проби, получени са 1793. Очакват се 13 нови резултати.

Случаите на диагностицирани с COVID-19 от началото на епидемията са 84. Излекуваните станаха 57, а активните случаи са 25, има 2 починали.

На домашно лечение са оставени 16 души, а под карантина са 67 човека.