Жена на 22 г. от гр. Мездра, хоситализирана в СБАЛПФЗ-Враца. Започнато е епидемично проучване - установени са контактните лица в домашна среда и са предприети изолационни мерки.

Мъж на 21 г. от гр. Враца - безсимтомен, диагностициран за домашно наблюдение и изолация. Започнато е епидемично проучване и са предприети противоепидемични и изолационни мерки за лицето и за установените негови контактни от домашна и работна среда.

Жена на 30 г. от гр. Враца – безсимптомна, диагностицирана за домашно наблюдение и изолация. Случаят е активно издирен в хода на започнато на 31.07.2020 г. проучване и е епидемично свързан в работна среда с по-горе посоченото лице. Контактните на жената в домашна среда се уточняват и в рамките на деня ще им бъдат издадени предписания за карантина.

Жена на 62 години от гр. Враца, хоситализирана в СБАЛПФЗ-Враца. Започнато е епидемично проучване - няма контактни в домашна и работна среда.

Мъж на 80 г. от гр. Враца, хоситализиран в СБАЛПФЗ-Враца. Започнато епидемично проучване - установени контактни в домашна среда и предприети изолационни мерки за тях.

Мъж на 21г. от с. Оселна - безсимптомен, диагностициран за домашно наблюдение и изолация. Лицето живее и работи в друга област и само по лична карта е от обл. Враца, където е посочило и адрес за карантина.

Мъж на 37 г. от с. Алтимир - безсимптомен, диагностициран за домашно наблюдение и изолация. Лицето живее и работи в друга област и само по лична карта е от обл. Враца, където е посочило и адрес за карантина.

За последните 24 часа не са взимани нови проби за COVID-19.

До момента са взети общо 1760 проби, получени са 1760. Не се очакват резултатите от проби.

Случаите на диагностицирани с COVID-19 от началото на епидемията са 76. Излекуваните остават 57, а активните случаи са 17.

На домашно лечение са оставени 13 души, а под карантина са 66 човека.