- Как бихте коментирали решението на БФС за приключване на сезона във Втора професионална лига и обявяване на класирането от XXII кръг за крайно?

- Според мен това решение е правилно. И не, че ние искахме така да стане и гласувахме „за“, а защото повечето клубове се намират в тежко финансово състояние. Винаги ще има доволни и недоволни, но в крайна сметка това е класирането и то е справедливо според мен. Монтана съвсем заслужено е на трето място и си е извоювал на терена правото да играе бараж. Сега трябва да направим добра организация, футболистите да се подготвят добре и да се опитаме да спечелим този бараж, без значение срещу кой отбор ще излезем през юни.

- На баража обаче, отборът от efbet лигата ще има предимство, защото ще е изиграл 7 официални срещи, а Монтана трудно ще намери съперник дори за контроли.

- Да, погледнато спортно-технически нашият съперник ще е по-добре подготвен наистина. Но пък при нас няма да има това притеснение, че основни футболисти могат да бъдат наказани. Важното е отборът да се подготви добре, надявам се да се опазим от неприятни контузии.

- Кога се очаква отборът да започне тренировки?

- Първо трябва да направим тестовете за Cobit-19 на футболистите. Надявам се това да стане тази седмица и всички момчета да са здрави. По план на 20 май трябва да подновим тренировки при спазване на всички епидемични препоръки. Ще имаме много време да се подготвим добре.

- Всичките 11 съблекални в спортни комплекс „Огоста“ ще бъдат на разположение на отбора.

- Да, всичките 11 са почистени и дезинфекцирани. През първата седмица футболистите и треньорите няма да имат правото да влизат в тях, но въпреки това те трябва да са в изрядно състояние.

- През последните два месеца на извънредно положение в страната подържахте ли връзка с футболистите и какво е настроението при тях?

- Нормално е да са притеснени. Футболът определено им липсва и чакат с нетърпение да се завърнат към нормалния си живот. Два месеца са прекалено много време за един спортист. Силно се надявам мотивацията и желанието да бъдат на преден план.

- Като, че ли Септември, който също ще играе бараж, е единствения възможен отбор за контролни срещи. Ще търсите ли контакти с ръководството на столичния клуб?

- Да, такава проверка ще е от голямо значение и за двата отбора. Но аз смятам, че повечето отбори от Втора лига ще са започнали тренировки през юни и ще са възможен вариант за контроли. Нашата подготовка изцяло ще бъде насочена за баража на 14 юли, но седмица по-късно стартира и новият сезон.

- Кметът на Монтана Златко Живков още преди два месеца каза, че е по-важно как ще се започне новия сезон, а не как да се довърши стария.

- И се оказа прав. Тежко лято ни предстои, наистина и не само на нас, а и на всички отбори и състезатели. И не само в чисто спортен аспект, а и във финансов. Но се надявам, че всичко ще бъде наред.