„Ще ви разкажа една история за едно дете, родено в една много бедна страна, в едно бедно семейство, в една много бедна къща. Това дете пееше по цял ден пред огледалото и имаше една мечта – да бъде музикант. С тези думи големият музикант се обърна към децата за да разкаже собствената си история – не лесния си път, упорития труд и подкрепата на семейството. Тя е много важна и родителите, и децата винаги трябва да го помнят, каза Ромеро. Той се снима с малките си почитатели и отговори на всичките им въпроси.

Преди това момичетата и момчетата от дома пяха, рецитираха и танцуваха пред рокмузикантите. С изпълнения се включи и вокалната група при детския комплекс „Ние врабчетата”.

„За мен е чест и удоволствие да се запозная с този голям и същевременно толкова достъпен, талантлив млад човек, заяви кметът Живков. Надявам се да запази топли чувства от гостуването си в нашия град. На добър час!

Рони Ромеро е роден през 1981 година в Сантяго, Чили. В България и Монтана е за участие в благотворителен концерт, който ще се проведе тази вечер. Това е първото му гостуване в страната.

Дневния дом за деца и младежи с умствена изостаналост в Монтана е открит през 2001 година. В него се възпитават 56 момичета и момчета от 3 до 18 години. От 2014 година домът приема и по-възрастни хора.