В Административния съд на Враца обаче, е образувано касационно административно-наказателно дело на основание постъпила касационна жалба от директора на РИОСВ - Враца против решението на Районния съд, съобщиха от пресцентъра на административната съдебна институция. Делото е насрочено за разглеждане от троен съдебен състав в открито съдебно заседание на 20 юни тази година от 9:30 часа.

В касационната жалба са изложени мотиви, че решението е неправилно поради нарушение на материалния закон, постановено при съществени нарушения на процесуалните правила и е необосновано. Отправено е искане до Административен съд - Враца, в качеството му на касационна инстанция, да отмени първоинстанционното съдебно решение и да потвърди изцяло наказателното постановление, издадено от директора на РИОСВ - Враца.

В отговор на касационната жалба от "Ботуня Енерджи", чрез своя процесуален представител, изразяват становище, че жалбата е необоснована и неоснователна и е отправена молба към съда да я остави без уважение, а решението на Районния съд - като правилно и законосъобразно, да бъде оставено в сила.