пристройката в която Шанков е убил детето
пристройката в която Шанков е убил детето © bTV

Потресаващото зверство Шанков извършил два месеца след като през март бил освободен предсрочно от последното му наложено ефективно наказание лишаване от свобода. Рецидивистът и Димитрана, с която живеел на семейни начала, били наети на работа в кравеферма в Слана бара. С тях били и трите деца на Димитрана - на 3, на 5 и на 7 години. В деня на трагедията тя отишла с кравите на паша.

Шанков се върнал от работа и влязъл в стаята, където живеели. Аксиния, най-малкото от трите деца, било там и се разплакало. Шанков искал да спи, казвал на детето да спре, но то продължавало да плаче. Тогава злодеят започнал да го бие по главата и тялото, съблякъл детето чисто голо и го ударил с желязна тръба по главата. Момиченцето паднало на земята, а извергът продължавал да го удря и да го рита, докато то спряло да диша. Паникьосан, рецидивистът казал на жената на собственика на кравефермата, че на Аксиня й станало лошо, защото паднала.

Жената се обадила на тел. 112. Линейката пристигнала бързо, но медиците само констатирали смъртта на малкото дете. Шанков бил задържан в поделението на полицията в Белоградчик за 72 часа. Прокуратурата веднага след това поискала, а съдът постановил най-строгата мярка "Постоянен арест" за убиеца. Съвсем скоро престъпникът ще влезе в съдебната зала на Окръжният съд във Видин, откъдето наказателният съдийски състав със сигурност ще го изпрати задълго зад решетките.