Според документите по досъдебното производство и материалите по делото, в средата на месец юли тази година около 23:00 часа леки автомобил "Фолксваген Венто“, който Русин управлявал, бил спрян за проверка от полицейски патрул между селата Краводер и Пудрия. Безработният, многократно осъждан за престъпления против собствеността и транспорта водач, сам казал на служителите на реда, че няма книжка.

Сетне невъзмутимо бръкнал в джоба си и хвърлил на предната дясна седалка на патрулния автомобил сгънати банкноти и казал на полицаите да се почерпят с тези пари. Те обаче веднага му щракнали белезниците и уведомили дежурната оперативна част в Районното управление на МВР - Враца за случилото се. Разследващият екип пристигнал бързо и извършил оглед в патрулката. На седалката били намерени и иззети като веществени доказателства една банкнота от 20 лева и една петолевка.

Присъдата от шест месеца затвор за Русин подлежи на обжалване, но при всички случаи хвърлените 25 лева ще излязат на тариката многократно повече, а криминалното му досие ще стане още по-дебело.