Кметът на Оряхово благодари на Малина Николова за уважителното и отношение към труда и постигнатите победи от спортистите. Той се обърна към отличените спортисти и присъстващите на церемонията така: "Зад постиженията на спортистите стои изключително тежък труд. Много малко хора знаят какви точно са усилията до победите. Зад триумфа ежедневно стоят часове с пулс 160, което е на ръба на човешките възможности. Поздравявам всички наградени спортисти затова, че представят успешно клубовете си. Поздравявам нашия треньор Огнян Григоров.

Искам да Ви споделя, че си направих труда да проверя в този изключително български спорт кои са успели до постигнат два пъти Републикански шампион за една година, а в случая Вили е четири пъти Републикански шампион за две години. Забелязах, че това е постигано от синове на треньори. Нашият треньор прави републикански шампиони, без да са му синове, просто защото обича всички като свои деца.”

Кметът на Оряхово сподели и един твърде интересен факт за школата по борба в техния град. Той разказа, че на турнир в Белград представител на Цървена звезда (Белград) видял възможностите на борците от клуб "Надежда-2014” и пожелал да изпрати своя син Милуш на подготвителен лагер в Оряхово. Той тренирал два пъти по 20 дни в крайдунавския град и когато се завърнал в Сърбия, станал републикански шампион.

В знак на благодарност сръбският борец изпратил като подарък екипи на борците от Оряхово. "Голяма част е за нас клуб като Цървена звезда, с огромна история в спорта, да направи този жест към спортистите от нашия малък град”, допълни Росен Добрев и пожела на спортистите високо постижения без контузии.