Директорът на Областно пътно управление инж.Веселин Николов обясни, че в отсечката до разклона за с.Моравица ще се изкърпят дупките, като това ще се извърши в рамките на днешния и утрешния ден.

Ще се помъчим да направим възможното и за отсечката между селата Крета и Ребърково, най-вече благодарение на усилията на кмета на Мездра Иван Аспарухов, посочи още Николов. По думите му на мястото официално път няма, но трасето ще бъде засипано на места с фрезован материал и ще се заравни с валяк, за да могат все пак автомобилите да преминават.

Отсечката е част от обходния път през Мездра към Ботевград, който е най-предпочитания от водачите заради затворения за разширение основен път Е-79. Проблемът да не бъде отворено за движение поне старото трасе между двата града е, че на места и то вече е прокопано, обясни инж.Николов. Според последната информация се очаква пътят да бъде отворен около 10 януари. „Мисля, че до края на януари ще успеем, реалистично е. Това ни е най-важното - да пуснем отсечката до Ребърково“, каза още инж.Николов.