Оказа се, че строителните отпадъци са изхвърлени при ремонта на пероните и коловозите, който тече от началото на миналия месец в района на гара Мездра. На обекта работят ударно служители на Железопътна секция - Враца към Държавно предприятие "Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Иначе въпросният ремонт е повече от наложителен и безспорно след него гара Мездра ще придобие малко по-приветлив вид. Още повече, че наскоро се навършиха 120 години от откриването на ж. п. линията София - Роман, респективно на мездренската гара.

Ремонтните дейности включват цялостна подмяна с армиран бетон на настилката на втори, трети и четвърти перон, полагане на нови стоманобетонни траверсни скари на три коловоза и изграждане на безнаставов релсов път в района на гарата. В резултат: за удобство на пътниците при слизане и качване пероните вече са с по-голяма височина. Монтирани са и подходящи преходи, като през коловозите са поставени гумени настилки. По този начин ще бъде улеснено преминаването през коловозите и осигурен достъп за трудноподвижни лица.

"Извиняваме се на пътниците и на гражданите на Мездра за причинените неудобства по време на ремонта!", заяви ръководителят на обекта.

Ремонтните дейности на гара Мездра трябва да приключат в началото на месец май. Да се надяваме, че дотогава строителните материали, изхвърлени на брега на Искъра, ще бъдат транспортирани от НКЖИ до регламентирано депо на железопътната компания. За да не станем свидетели на поредната "Хубава работа, ама българска!"